maandag 25 april 2011

Goden uit de hemel

Ufo staat voor unindentified flying object en is de internationaal gangbare term voor een object in de lucht waarvan de aard niet geindentificeerd kan worden. De term werd door de Amerikaanse luchtmacht in de jaren 50 geintroduceerd en dekt de lading prima. De nogal eens door de Nederlandse media gebezigde term vliegende schotel doet dat niet, getuigt nogal eens van dedain en onwetendheid met betrekking tot het onderwerp en die zal ik dus ook niet gebruiken. Het onderzoek naar het verschijnsel vatten we samen onder de term ufologie.

Goden en piramides
Waar begint het ufo-verhaal eigenljk? Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Al in de vroegste oudheid zijn er door alle volken op aarde verhalen opgetekend en doorverteld waarin bovennatuurlijke wezens -goden- figureren die uit 'de hemel' of 'van boven' kwamen, al dan niet in of met behulp van vlammende gouden schepen of stralende zonnen. Overspannen fantasie van de schrijvers die indruk wilden maken op hun gehoor? Speelt vast een rol maar de patronen zijn wereldwijd terug te vinden in verhalen en sages onafhankelijk en duizenden kilometers van elkaar, op alle bewoonde continenten. Ik ga daar later uitgebreid op in.

Wat kwamen die 'goden' hier dan doen? Ons verder helpen, kijken hoe het ging op aarde of hadden ze wat van ons nodig? En is er fysiek bewijs van hun aanwezigheid terug te vinden? Duiden de pyramides- niet alleen die in Egypte, maar ook onder andere in China, Zuid-Amerika en Bosnie - daarop? Of werden die op hun aanwijzingen door mensen gebouwd? Niet de minste onderzoekers vinden van wel. Feit blijft dat deze kolossale bouwwerken een anachronisme vormen in de tijd waaruit ze dateren.

Roswell
Als we ons beperken tot de 'moderne' geschiedenis, die van na de Tweede Wereldoorlog, dan springen de gebeurtenissen in Roswell, New-Mexico - VS, direct in het oog. Hier zou op 8 juli 1947 een ufo zijn neergestort en zouden de inzittenden -dood of levend - zijn geborgen door het Amerikaanse leger. Tijdens deze actie werd het woestijngebied hermetisch afgesloten waarna de brokstukken snel werden weggehaald om te worden bestudeerd. Na een aanvankelijke bevestiging van deze gebeurtenissen volgde er als snel een officiele ontkenning. Het zou een weerballon zijn geweest. Een niet erg aannemelijke verklaring als je je echt in de zaak verdiept. De onlangs weer in het nieuws gekomen maar al eerder vrijgegeven FBI-files, toch niet de minste bron om je op te baseren, wijzen ook op alles behalve een neergestorte weerballon. Ook van deze gebeurtenis wil ik de feiten, die her en der natuurlijk wel op internet te vinden zijn, eens op een rij zetten.

2 opmerkingen:

  1. Sander van der Linden1 mei 2011 om 15:19

    Nou, als begin kan het er zéker mee door. De vraag is wel of je bijv. over Roswell nog vernieuwende zaken kunt vinden. Als je bij 'Need To Know' van Timothy Good leest dan zul je moeten erkennen dat hij zo'n beetje de personificatie is van het spreekwoordelijk gedegen UFO onderzoek.

    Daarnaast is Roswell ook wel zo ongeveer het meest platgetreden pad dat er in het woud der Ufologie te vinden is. Ik persoonlijk ben totaal niet overtuigd van de stelling dat UFO's bezoekers van andere planeten zouden zijn. Sterker nog, dat zou mij behoorlijk tegenvallen. Het UFO verschijnsel is té complex om het met deze ene definitie af te doen.

    Kijk eens naar de ongelofelijke zwermen witte bollen die zich boven Zuidamerika in grote getale hebben vertoond. Gefilmd, gefotografeerd. Iets van andere planeten? In mijn optiek een verschijnsel dat bij onze eigen aarde hoort. Biologisch, of anderszins.

    Daarnaast is het fenomeen na alle honderdduizenden foto's, duizenden films, tienduizenden ooggetuigenverslagen geen ene sikkepit opgeschoten. Sterker nog, het wordt alleen maar complexer. Hoe kan dat? Erg vreemd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat al die onvoorstelbare vreemde objecten voortkomen uit een en dezelfde bron. Een bron die met ons speelt. Een kat-en-muis-spelletje. Een absoluut zeer intelligent fenomeen. Daar zou ik persoonlijk nog erg graag onderzoek naar doen. Helaas ontbreekt op dit moment de tijd..

    Veel succes en ik ga je zeker volgende de komende tijd!

    Sander van der Linden
    slinden@ziggo.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank Sander, mijn tijd is helaas ook beperkt; dagelijks updaten zit er voorlopig niet in...

    BeantwoordenVerwijderen