vrijdag 1 juli 2011

Ufo-expert gelooft dat er iets vreemds gaande is boven Schotland

Het is moeilijk voor te stellen dat het industriestadje Bonnybridge, in de buurt van Falkirk, Schotland, fungeert als een soort portal naar een andere dimensie. Toch zijn de bijna dagelijkse verschijnselen in de lucht boven het stadje op z'n minst mysterieus en zelfs angstaanjagend te noemen.

De 'ufo-hoofdstad van Schotland' is een echte hotspot voor ongeidentificeerde activiteiten. Mensen uit de hele wereld komen langs om naar de lucht boven het stadje te kijken en zich te verbazen. Er zijn rapporten die spreken van meer dan 300 ufo-meldingen per jaar.

Hotspot Schotland
Ufo-deskundige en auteur van het boek 'Beyond the Falkirk Triangle' Ronald Halliday is van mening dat Falkirk niet niet het patent heeft op vreemde lichten in de lucht maar dat boven heel Schotland het verschijnsel zich voordoet. Is er iets vreemds in de Schotse luchten gaande?

Tijdens een interview dat Halliday gaf in het tv-programma The Hour zei hij: 'Mensen hebben van dichtbij verschijnselen waargenomen die erg lastig zijn te verklaren als ons bekende verschijnselen. Er zijn duizenden ufo-meldingen gerapporteerd en die hebben Schotland de naam ufo-hotspot van de wereld opgeleverd. Er zijn er die beweren dat Schotland een soort toegang tot een andere dimensie biedt.

Vrijgeven overheidsdocumenten
Het in 2008 openbaar maken van de geheime MOD-documenten door het National Archive zorgde voor nog meer aandacht voor alle gevallen van potentiele ongedefineerde objecten boven Schotland. De documenten gingen terug tot 1940 en bevatten befaamde zaken als de mysterieuze lichtbundels boven Lennoxtown tot zelfs een veronderstelde ontvoerng in Livingston.
Ondanks dat Schotland de naam heeft een ufo-hotspot te zijn vind Halliday dat het belangrijk blijft om bij elke melding nauwkeurig te onderzoeken of er sprake kan zijn van  mogelijke natuurlijke oorzaken die verkeerd zijn geinterpreteerd.
'Ik vind wel dat we kritisch moeten blijven kijken naar het hele fenomeen. We kunnen niet van iedere melding zonder meer aannemen dat het iets onverklaarbaars is zonder deze eerst zorgvuldig te onderzoeken.
Vaak denken mensen iets onverklaarbaars te hebben gezien en dan blijkt het achteraf een heel gewoon natuurlijk fenomeen te zijn.'

Ufo-jagers
Schotland trekt ufo-jagers aan uit de hele wereld. Halliday raadt iedereen aan digitale camera's, mobieltjes en verrekijkers mee te nemen. Door de enorme toename van het bezit van mobieltjes met camera's en draagbare lichte digitale videoapparatuur zal de kans op nieuwe filmpjes en foto's van vreemde verschijnselen groot zijn.
'Ik adviseer de ufo-jagers die in ons land op onderzoek uit willen gaan om een warme jas aan te trekken en er op uit te trekken richting het donkere platteland. Daar zie je veel meer in de lucht dan als je in de stad blijft. '


Ronald Halliday in The Hour



SCOTLAND'S X FILES:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten